LEREN WANDTEGELS 1M² - ZEEUWS ZWART CROCO (niet verlijmd) - Walluxe Leathr 25x50cm

Artikel 31 van 33
€ 162,62 (inclusief btw)

LEREN WANDTEGELS 1M² - ZEEUWS ZWART CROCO NIET VERLIJMD
Walluxe Leathr 8717755996602

Walluxe Leathr - de uitstraling van warmte en luxe!
Leathr by Walluxe® is een unieke collectie van leren wandtegels, vervaardigd uit 100% echt rundleer. Het leer is vervaardigd in Nederland, evenals de productie van de wandtegels.

Materiaal: 100% echt rundleer
Hoogte leren wandtegel: 25 cm
Breedte leren wandtegel: 50 cm
Aantal leren wandtegels per m²: 8 stuks

Hoeveel wandtegels heb ik nodig?
Vul de maten in en bereken via onderstaande link.
https://www.walluxe.nl/online-calculator/

Belangrijkste punten t.b.v. installatie Walluxe Leathr

  1. Leer is een natuurproduct met als eigenschap dat het kan krimpen, uitzetten; als advies geven wij aan de ondergrond in de kleur van het leer te sausen.
  2. Leer kan verkleuren.
  3. Verkrijgbaar in stickerversie te gebruiken tot 40°C. Bij plaatsing rondom of op hittebronnen tot 80°C adviseren wij de ongelijmde versie te gebruiken i.c.m. een bijpassende lijm (Bison vloerlijm verwijderbaar)
  4. Zorg dat de tegels ruim van te voren (min 2 dagen) in de te plakken ruimte liggen om te acclimatiseren!
  5. Alle tegels zijn alleen per m² verpakking verkrijgbaar; voor openen goed controleren of dit het juiste artikel is; eenmaal de zegel verbroken kan de verpakking niet meer retour!
  6. Alle binnen- en buitenhoeken niet doorplakken of ombuigen maar snijden. (hoeken koud op elkaar)

Verwerkingsvoorschriften Leathr by Walluxe®
Voor een perfect resultaat adviseren wij u de volgende stappen aandachtig door te lezen, en de instructies voor het aanbrengen van de leren wandtegels te respecteren.

Acclimatiseren:
Onze leren wandtegels zijn een 100% natuurproduct. Door warmte of koude kunnen de tegels licht krimpen of uitzetten. Laat de tegels minimaal 48 uur op kamertemperatuur komen in de ruimte waar u de tegels gaat toepassen. Met kamertemperatuur bedoelen we een temperatuur tussen de 18°C en 22°C. De ideale luchtvochtigheid (RV) van de ruimte bedraagt 40% tot 60%.

Voorbereiding van de ondergrond:
Zorg voor een schone ondergrond. Verwijder oude behanglagen en loszittende delen. De ondergrond moet daarnaast droog en draagkrachtig zijn. Alsmede licht absorberend en vlak. Oude verflagen afschuren, en de ondergrond met een verfreiniger behandelen en met schoon water afnemen. 

De muren moeten neutraal zijn (niet alkalisch). Zo niet dan dienen deze te worden gereinigd en nadien met een aangepast fixeermiddel behandeld. Let op dat dit middel een dieptewerking heeft. Sterk zuigende ondergronden en gipswanden eveneens met een daarvoor geschikt fixeermiddel behandelen.

Indien de kleur van de ondergrond verschilt met de kleur van de leren wandtegels is het aan te raden de ondergrond eerst te voorzien van een verflaag in een gelijke kleur als de leren wandtegels. Advieskleuren kunt u opvragen bij uw Walluxe® dealer. Leer is een natuurproduct waardoor bij temperatuurswisselingen lichte krimp of uitzetting kan optreden. Zorg dat de ondergrond droog is. Respecteer ten minste de droogtijden die aangegeven is op de verpakking van de aangebrachte verf als ondergrondkleur.

Lijm:
In het Leathr by Walluxe assortiment heeft u de keuze uit niet verlijmde leren wandtegels en met een zelfklevende lijmlaag. Bij toepassing op wanden rondom een hittebron, warmer dan 35°C adviseren wij u om de niet verlijmde uitvoering te gebruiken in combinatie met de Maiburg WF35 contactlijm of Bison vloerlijm verwijderbaar. Deze contactlijm met een zeer goede temperatuur bestendigheid is geschikt voor verlijming van leer.

Breng de lijm aan beide zijden aan met een fijne lijmkam of foamroller. Poreuze ondergronden dienen tweemaal te worden ingestreken. Bij verwerking dienen materiaal-, ruimte- en lijmtemperatuur niet onder + 15°C en niet boven + 25°C te liggen. De voor verlijming meest gunstige verwerkingstemperatuur ligt tussen + 18°C en + 22°C.

Plaatsing:
Materiaal vóór de verwerking op fouten controleren. De leren wandtegels hebben een natuurlijke tekening en kleurnuance wat de collectie juist uniek en bijzonder maakt. Bij zichtbare fabricagefouten of beschadigingen direct de werkzaamheden staken en contact opnemen met de fabrikant.

Heeft u meer dan 1m² aan wandtegels? Dan adviseren wij u de leren wandtegels van verschillende verpakkingen gemengd te plakken. Hiermee bereikt u betere kleurnuance wat het resultaat ten goede komt.

Plakinstructies:
1. Volg de omschreven voorbereiding correct uit.
2. Zorg voor een schone en werkbare ruimte waar u de wandtegels eenvoudig en ergonomisch op maat kunt snijden wanneer dat nodig is.
3. Neem de juiste maat van de muur, verdeel de wandtegels correct in verticale richting zodat u aan de bovenzijde en onderzijde van de muur een mooie verdeling heeft. 
4. Teken een lijn in horizontale of verticale richting op de wand. Maar hiervoor gebruik van een waterpas of een schietlood.
5a. Zelfklevende leren wandtegels:
Voor leren wandtegels met een zelfklevende afwerking verwijdert u de folie aan de achterzijde en plaatst u de leren wandtegel op de markering op de ondergrond of volgt u het door u gekozen patroon.
5b. Niet-verlijmde leren wandtegels: 
Indien u gekozen heeft voor een niet verlijmde uitvoering verdeelt u met een fijne lijmkam (nr. 1) of een foamroller de daarvoor geschikte lijm gelijkmatig op de ondergrond en de achterzijde van de leren wandtegels. De lijm vooral NIET TE OVERVLOEDIG aanbrengen. De tegels zacht narollen met een gummiroller. Het product niet te hard aandrukken om het doordrukken van de lijm te vermijden. Doorgesijpelde lijm geeft blijvende vlekken.Vermijd zoveel mogelijk lijmvlekken langs de naden. Eventuele vlekken 
voorzichtig afdeppen met een lichtvochtige microvezeldoek.
6. Plak de eerste tegel correct op de getekende lijn. Controleer met een waterpas de juiste positie.
7. Werk de complete muur verder af. Controleer regelmatig of de wandtegels in het juiste patroon en waterpas geplakt zijn.
8. De laatste stukken langs het plafond of tegen de plint snijdt u zelf op maat. Zorg altijd voor het juiste gereedschap en persoonlijke 
beschermingsmiddelen.

Tip! Leg de gereedschappen die handig zijn voor de verwerking van de wandtegels alvast klaar. Denk hierbij aan een rolmaat, waterpas, snijmat, afteken- en snijgereedschap.

Klachten:
- Het recht van retour vervalt op producten in aangebroken verpakkingen of waarvan de verzegeling is verbroken.
- Eventuele zichtbare gebreken aan de geleverde materialen moeten, op straffe van verval, vóór de verwerking ervan worden medegedeeld aan uw Walluxe dealer.
- Klachten over eventuele zichtbare gebreken aan geplaatste leren wandtegels moeten, op straffe van verval, na het plaatsen van maximaal 1m² worden gemeld aan Walluxe.
- De klachten dienen te geschieden per aangetekende brief met vermelding van alle relevante gegevens en vergezeld van een kopie van de factuur, die op het geleverde materiaal betrekking heeft, evenals van een staal van de muurbekleding waarop de klacht van toepassing is.
- Indien de betreffende klacht gegrond is, zal de aansprakelijkheid van Walluxe beperkt worden tot de kosteloze vervanging van de materialen, die gebrekkig blijken te zijn.
- Arbeidsloon wordt niet vergoed.
- Beschadiging, ontstaan als gevolg van onjuiste manier van applicatie, wordt niet vergoed.
- De vrijwaringsplicht van Walluxe voor verborgen gebreken, beperkt zich tot een termijn van 6 maanden na levering, op voorwaarde van kennisgeving door de koper uiterlijk binnen de 8 dagen nadat de koper het gebrek heeft ontdekt of dit had moeten ontdekken.

Eigenschappen: 
- Leer is een natuurproduct. Door invloed van buitenaf zoals licht, vochtigheid, warmte en UV kan er enige vorm van verkleuring optreden. 
- De leren wandtegels zijn voorzien van een siliconen beschermlaag. Hierdoor zijn ze beter afneembaar en duurzamer in gebruik.
- Geeft een aangename akoestische werking aan ruimtes.

Duurzaam en milieuverantwoord
Het materiaal dat gebruikt wordt, is afkomstig van dieren die dichtbij huis een goed leven hebben gehad en niet zijn grootgebracht voor de huiden. De huiden die ze voor dit leer gebruiken zijn uitsluitend als bijproduct ontstaan uit de voedingsindustrie.

Ook het proces om het leer te maken, het looien, gebeurt op een zo duurzame en milieuverantwoorde wijze. Het leer van de wandtegels draagt het LWG keurmerk (Silver Rated). Dit keurmerk ziet er op toe de milieu-impact van de leerindustrie te verbeteren.

Natuurlijke uitstraling
De leren wandtegels uit de Leathr by Walluxe® collectie zijn 100% natuurproducten waardoor er natuurlijke kleurnuances en structuren zichtbaar zijn in de wandtegels. Juist deze verschillen in de wandtegels maakt de collectie uniek en geeft sfeer en een warme uitstraling.

Leathr by Walluxe® collectie is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. De leren wandtegels zijn voorzien van een beschermlaag waardoor ze bepaalde mate van waterafstotende werking hebben.

Bekijk de gehele collectie van Walluxe Leathr
Walluxe Leathr - Leren Wandtegels

betaalopties
© 2010 - 2024 Couleur Maison | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel