BEHANG HORECA

Behang voor de Horeca
Concepten voor gastronomische etablissementen zoals cafés, bars, restaurants, brasseries, bistro’s en lunchrooms worden steeds spectaculairder en individueler. De gast van nu zoekt meer dan alleen culinair genieten, heerlijke gerechten en drankjes; ze verwachten een verfijnde sfeer en een memorabel moment. Goed gekozen designbehang is de perfecte manier om aantrekkelijke innovatieve concepten te realiseren.

Welke soorten horeca zijn geschikt voor behangdecoratie?
Het gastronomische landschap is ongelooflijk gevarieerd en elke individuele locatie kan baat hebben bij een designbehang om een ​​unieke sfeer te creëren. In verschillende etablissementen, bijvoorbeeld restaurants en bars, is behang de eerste keuze voor decoratie.

Restaurant
Slim geselecteerde patroon- en motiefbehangsoorten kunnen visueel de culinaire focus van een eetgelegenheid of een specifiek thema benadrukken, bijvoorbeeld de mediterrane, moleculaire of Aziatische keuken. In hippe, trendy restaurants is een authentieke inrichting vaak onderdeel van de huisstijl en een belangrijke marketingfactor. Designbehang bepaalt de individuele sfeer en stijl, wekt de eetlust op en bepaalt de stemming om zich te laten verwennen met vers bereide lekkernijen.

Bar
Niet elke bar is hetzelfde. Elke variant heeft zijn eigen identiteit en karkater. Een stijlvolle plek, waar stamgasten genieten van een goede op eikenhout gerijpte whisky terwijl ze in comfortabele fauteuils zitten, zal bijvoorbeeld de perfecte omgeving zijn voor behangsoorten in koloniale of art nouveau-stijl. Een cocktailbar in de stijl van de jaren 20 of in de stijl van de jaren 50 profiteren van het typische patroonontwerp van deze tijdperken. Spaanse tapasbars zien er nog authentieker uit met een zonnig mediterraan design. Designerbehang is een fantastische manier om individuele barconcepten weer te geven op basis van historische of geografische thema's of innovatieve ideeën.

Café
Gezellig, speels, misschien met een regionaal tintje of hypermodern? Cafés zijn plekken waar gasten willen ontspannen, een praatje willen maken, de tijd even willen laten stilstaan ​​of plannen willen maken voor de toekomst. Patroonbehang helpt bij het creëren van de gewenste sfeer en geeft het oog de broodnodige rust.

Club
Het juiste behang kan de gewenste sfeer voor een club creëren. De term "club" dekt een veelheid aan interpretatiemogelijkheden, van dansclub tot nachtclub, van een ontspannen loungesfeer tot een exclusieve omgeving voor leden (bijv. herenclubs, schaakclubs, raceclubs, enz.). Met het juiste behangdecor kan elke club een persoonlijk tintje krijgen, of het nu gaat om glamour, retro of zelfs rock'n'roll. Metallicbehangsoorten of materiaalimitaties zoals leer zijn hier “the top of the bill”.

Discotheek
Dansen is sensueel en emotioneel, het kan wild, romantisch of ronduit gek zijn. In een "disco" of traditionele danszaal hangt de sfeer mede af van het interieurontwerp. Kleuren en patronen hebben via het zenuwstelsel een directe invloed op heupen, bekken en benen. Speciale verlichting kan behang zelfs in gedimde ruimtes laten opvallen.

Bistro
Met zijn traditionele, liefdevol ingerichte bistro's heeft Frankrijk een stempel gedrukt. Deze etablissementen die snacks, kleine gerechten en drankjes serveren, zijn populair bij jong en oud, zowel bij de lokale bevolking als bij toeristen. Het juiste behang trekt de aandacht van potentiële gasten van buitenaf en trekt voorbijgangers naar binnen. Het wekt interesse, en dat is precies wat een bistro nodig heeft om zich te onderscheiden van de massa.

Pizzeria
Bella Italia - het land dat ons pizza heeft gegeven, is net zo gevarieerd en veelzijdig als de toppings die beschikbaar zijn voor pizza's. Met creatieve behangsoorten die de schoonheid van Italië en zijn heerlijke keuken weerspiegelen, verandert een gewone pizzeria in een populaire ontmoetingsplaats voor liefhebbers van de culinaire kunst van Zuid-Europa.

IJssalon
Bij het genieten van een echt heerlijk ijsje vergeten we tijd en ruimte, en geven we ons over aan de sensuele ervaring. Behangsoorten in pastelkleurige ijskleuren met fantasierijke patroonmotieven onderstrepen dit culinaire genot. Opvallende beelden die ons naar het oude Griekenland of Rome voeren, of engelen in Botticelli-stijl, zijn ook fantastische opties voor een werkelijk sensationele  “Gelateria” ervaring.

Coffeeshop
Totale ontspanning - coffeeshops in Amsterdam bieden qua design de perfecte stijltekeningen voor een klein, gezellig etablissement waar koffie, non-alcoholische dranken en kleine lekkernijen worden genuttigd in een gezellige sfeer. Bohemian behangsoorten met stimulerende patronen en gedempte, donkere kleuren zijn de perfecte optie voor dit soort omgevingen.

Kroeg
Engels of Iers - dat is slechts een kwestie van details. De typische pubsfeer, een combinatie van warm, verouderd hout, kale bakstenen, klassieke, nostalgische patronen en een gezellig karakter, kan zonder veel moeite worden nagebootst met bedrieglijk realistisch hout- en steenimitatiebehang.

Sportcafé
Een plek waar sportliefhebbers elkaar ontmoeten om actief deel te nemen aan dart-, pool-, biljart- en tafelvoetbalspellen of om live sportevenementen met vrienden op grote schermen te bekijken. Het ontwerpen van wanddecoraties met behulp van behang kan een interessante verbinding met verschillende soorten sport creëren of een wederzijdse interesse in sport benadrukken.

Snackbar/Kiosk
Een sappige burger of heerlijk een frietje smaakt nog lekkerder als de ogen ook een beetje verwend worden. Ongewone patroonbehang met voedselmotieven zijn fantastische highlights voor snackbars - en ze kunnen zelfs een smakelijk effect hebben! Smaakvolle wanddecoraties kunnen zorgen voor de positieve 'upgrade' waarmee een klein fastfoodrestaurant kan concurreren met de grote ketens.

Welke doelgroep moet worden aangetrokken door het behangdecor?
De eerste indruk van behangdecor is mede bepalend of de beoogde doelgroep zich wel of niet thuis zal voelen in een horecagelegenheid. De onbewuste voorkeuren van verschillende soorten gasten kunnen helpen bepalen welke wanddecoratie de juiste is.

Oudere klanten
Klassiek en elegant, gedempte (in plaats van felle en opzichtige) kleuren, misschien een vleugje goud en zilver - dit is wat de oudere clientèle aanspreekt. Grotere patronen hebben de voorkeur boven kleinschalige, want zoals we allemaal weten, moet elke maaltijd ook een lust voor het oog zijn. (En afhankelijk van de gemiddelde leeftijd van klanten is hun gezichtsvermogen misschien ook niet helemaal wat het was.)

Jongere klanten
Jongeren zijn de trendsetters van nu en voelen zich dan ook het prettigst in hippe en trendy etablissementen. Deze doelgroep houdt van bijzondere en originele looks, en behangsoorten in de coole industriële of de relaxte lounge stijl zijn net zo populair als de Urban Street stijl met imitatiebeton of kleurrijke graffiti.

Gezinnen met kinderen
Wanddecoratie voor deze doelgroep kan felgekleurd, vrolijk en groots zijn; patronen en motieven moeten worden aangepast aan individuele gastronomieconcepten. Speelhoeken voor de kleintjes kunnen visueel gescheiden worden van eetgedeeltes door middel van passend behang. Met het juiste wanddesign zullen gezinnen met kinderen meteen begrijpen dat ze hier welkom zijn.

Om te zien en gezien te worden
Een glamour-ambiance is het perfecte decor voor een min of meer theatrale "publieke verschijning". Glans- of metallic behangsoorten, glasparelsoorten en hoogwaardige textielbehangsoorten voldoen allemaal aan de eisen. Qua kleur zijn karmozijnrood, goud, zilver, koningsblauw en smaragdgroen allemaal perfect voor een echt verfijnde sfeer.

Romantische diners voor twee
Designbehang in donkere, warme roodtinten benadrukt het romantische aspect van een eetervaring. Paars symboliseert de magie van de liefde. De emotionele sfeer wordt geleverd door delicate bloemen- of botanische motieven, afbeeldingen van dieren en een overvloed aan andere klassieke romantische ontwerpen.

Een snelle en stevige lunch
Heldere dessins, grootschalige patronen en harmonieuze kleuren - behang met eenvoudige geometrie of houtimitatie spreekt iedereen aan die weinig tijd over heeft, maar toch van zijn lunch wil genieten. Om een ​​ontspannende omgeving te creëren, mag de blik niet te veel van de omgeving in zich opnemen.

Hoe kan behang worden gebruikt om ervaringen te creëren die gasten van restaurants/cafés/bars bijblijven?
In gastronomietermen is de echte "belevingsfactor" een combinatie van culinair aanbod en ambiance. De impact hangt af van het individuele concept, dat uniek en ongeëvenaard en holistisch gepland moet zijn om een ​​duidelijke meerwaarde te bieden.

Holistische planning in de horeca
"Holistische" planning betekent het aanpakken van alle vragen met betrekking tot een gastronomisch bedrijf. Deze omvatten de aan te trekken doelgroep, de culinaire nadruk en het ontwerpconcept voor alle gebieden. Dit omvat zowel de wanddecoratie als meubels en apparatuur, verlichting en decoratieve accessoires. Doorslaggevend voor succes is de uniciteit van het concept en een duidelijk profiel.

Het benadrukken van toegevoegde waarde voor klanten
De toegevoegde waarde voor gasten moet tot in de kleinste details terugkomen: in behangdesign, kleur(en) van meubels, apparatuur, personeel en specifieke services. Onder de term "toegevoegde waarde" kunnen ook ideeën vallen als bijzondere verrassingen en optredens. Als gasten meer aangeboden krijgen dan ze verwachten, hebben ze het gevoel dat aan hun eisen is voldaan. Al deze elementen samen zorgen voor een bijzondere sfeer en het is de sfeer die bepaalt of gasten terugkomen en/of een etablissement aanbevelen.

Welke huidige gastronomietrends kunnen gerealiseerd worden met behulp van behang?
Voor bijna elke nieuwe trend in de horeca is er wel een passend behang. Laat u inspireren door de meest populaire interieurtrends van dit moment.

Feestelijk en elegant
Deze trend gaat hand in hand met Haute Cuisine. Hoogwaardig tafellinnen en servies/bestek, kristallen glazen, kroonluchters, zacht gestoffeerde stoelen in verfijnde moderne of antieke looks - het zijn allemaal elementen die nauw verbonden zijn met de feestelijke en elegante trend die ook op bruiloften een vaste waarde is. Behang en decoratieve accessoires zijn vaak verkrijgbaar in grijs- of zilvertinten; subtiele crèmetinten zijn ook populair. Strepen en klassieke patronen maken het (behangdesign) plaatje compleet.

Franse stijl
Zoals we allemaal weten, is Frankrijk de grondlegger van de Haute Cuisine. Qua interieurtrends heeft de zogenaamde French Style een zeer smaakvolle ‘Parisienne Chic’ -sfeer met eenvoudige maar elegante rotanmeubels, grillig serviesgoed, chique tafellinnen en bijpassend bestek en kristallen glazen. Deze trend is vooral bedoeld om buiten te dineren, maar met lentefrisse, licht gebloemde behangdessins straalt het zijn charmante effect ook binnenshuis uit.

Vintage-stijl
De Vintage Style combineert nieuw en oud. Meubels en armaturen uit vervlogen tijden, of geïnspireerd op belangrijke stijltijdperken als Art Nouveau of Art Deco, worden slim gecombineerd met nieuwe, moderne elementen. Een prachtige Eames-stoel kan bijvoorbeeld een aanvulling zijn op een weelderige barokke fauteuil. De algemene indruk moet duidelijk en consistent zijn. Pastelkleuren dragen bij aan de algemene impact van deze gewilde stijl, bijvoorbeeld in behang met vintage dessins.

Hamburger/steakhouse
Een sappige steak of burger smaakt nog beter in de juiste ambiance - vaker wel dan niet met een vleugje Americana. Rustiek hout bepaalt het interieurconcept, d.w.z. meubels en stoffering. Witte, zwarte en rode elementen herscheppen de populaire American Diner-stijl. Designerbehang met typisch Amerikaanse patroonmotieven is de kers op de Amerikaanse taart. De presentatie van het eten, bijvoorbeeld op tegels van leisteen, in metalen manden of porseleinen kommen, geeft nog een authentiek tintje.

Tafel delen
Een groot aantal mensen zitten allemaal op lange banken rond grote tafels - deze huidige trend van table-sharing brengt mensen samen en is vooral populair bij jongeren. Modern en met speelse accessoires - deze stijl is eenvoudig te realiseren met bijvoorbeeld steenimitatiebehang of bijzondere Street Art-dessins.

Binnen cocoonen
Terugtrekken in de eigen sfeer, gezellig worden, ontspannen - dat is waar "Binnen Cocooning" voor staat. Dit concept werkt ook perfect in horecazaken waar de eetruimtes gericht zijn op comfort, gezelligheid en intimiteit. De looks worden gekenmerkt door banken en comfortabele fauteuils in plaats van houten stoelen, grote houten tafels, warme tinten geel en oranje, decoratieve objecten gemaakt van natuurlijke materialen, behang met een hoge welzijnsfactor, bijvoorbeeld groene landschappen, bloemen, delicate geometrische patronen.

Clubstijl
De Club Style, vaak te vinden in hippe en trendy etablissementen, is meestal een beetje "buiten" en erg onconventioneel. Bijzondere behangsoorten maken een groot deel uit van het concept. Ruwe tafelbladen met graffiti in combinatie met Rococo stoelen en een speelse selectie DIY-decoraties maken het plaatje compleet. Het ontwerp van de muur kan vrij gedurfd zijn - het behang moet tenslotte gedenkwaardig zijn voor gasten.

Street Food
Street Food is een vrolijke nieuwe trend met een vleugje imperfectie en een gezonde dosis Shabby Chic. Het wordt voornamelijk buiten gevierd - met felgekleurde opklapbare meubels en kleurrijke apparatuur die niet perfect hoeft te zijn. Accessoires moeten stijlvol zijn en bij de stijl passen. Dit buitengevoel kan binnenshuis worden nagebootst door gebruik te maken van behang met sterke kleuren en vrolijke patronen.

Landhuis
De natuur in al haar glorie en landelijke taferelen worden weerspiegeld in de populaire landhuisstijl, die verkrijgbaar is in een hele reeks land specifieke variaties (bijv. Engeland, Ierland, Frankrijk, Zweden). Deze trend kenmerkt zich door zowel traditionele houten meubels als behangsoorten in pastelkleuren en natuurlijke kleuren, strepen en stippen in blauw-wit of rood-wit en romantische bloemmotieven. Decoratieve elementen van natuurlijke materialen en rustieke stoffen maken de look compleet.

Industrieel chique
Industrial Chic kenmerkt zich door strakke lijnen; dit omvat zowel meubels en stoffering als decoratieve elementen en behang. Hoogwaardige, eenvoudige meubels van echt hout of een combinatie van metaal en glas, behangsoorten met dessins van geoxideerd metaal, verweerde imitatiebeton of hout en decoratie zijn de belangrijkste elementen van deze trendy stijl.

Waarom is behang voor "sociale media" zo belangrijk in de hedendaagse horeca?
Tegenwoordig wordt een groot deel van de marketing gedaan via sociale media, dus door mensen zoals jij en ik die foto’s posten op bijvoorbeeld Instagram van hun bezoek aan het nieuwste coole restaurant of trendy club. Het wanddecor op de achtergrond kan een echte blikvanger zijn en de nieuwsgierigheid naar de plek opwekken.

Gastronomieconcepten moeten authentiek zijn
Om authentiek te zijn, moeten gastronomieconcepten geloofwaardig zijn. Ze moeten potentiële klanten aanspreken en de wens creëren om terug te keren. Om dit te bereiken zijn gedegen onderzoek en planning essentieel. Fantasie en creativiteit horen bij dit proces net zo goed als gevoel voor de tijdgeest en de moed om nieuwe trends door te voeren. Aan de behoefte van de doelgroep moet worden voldaan, maar verwachtingen overtreffen met slimme extra's en verrassingen is een enorme bonus.

Behang als achtergrond voor selfies = zichtbaarheid op sociale media
Bij gebruik als achtergrond voor selfies die op sociale media verschijnen, kan een behang een van de beste reclamemiddelen zijn voor elke horecagelegenheid. Behang kan een hoge herkenningswaarde bieden en is een geweldige gespreksaanzet. De naam van een locatie wordt geassocieerd met de foto's en wekt nieuwsgierigheid op, en kan wellicht leiden tot een volgend bezoek.

Welke kleuren zijn het meest aantrekkelijk voor wanddecoratie in restaurants?
Een goed kleurenschema kan de eetlust versnellen (en vergroten). Rood, goud, bruin, geel en oranje behoren tot de beste "hapjes".

Rood
Sappig fruit zoals kersen en aardbeien, of heerlijke groenten zoals tomaten en paprika's, verleiden ons met hun intense roodtinten. Eetbare groenten en fruit hebben altijd gezorgd voor onze overleving, en daarom koppelen mensen, in evolutionaire termen, onbewust de kleur rood aan eetlust. Daarnaast is er ook nog de associatie met vuur. In restaurants zijn warme roodtinten een beproefde manier om klanten te inspireren meer eten te bestellen.

Goud
Goud symboliseert warmte en helderheid. In de zomer zijn graanvelden in betoverende goudtinten een lust voor het oog en tegelijkertijd een elementaire voedselbron. Goud wordt ook geassocieerd met weelde, rijkdom en luxe. Restaurants die goudnuances als belangrijkste interieurkleur gebruiken, of zelfs alleen gouden accenten, stralen een verfijnde elegantie uit. Gasten voelen zich verwend en gewaardeerd, wat een directe invloed heeft op hun eetlust.

Bruin
Wortelgewas, chocolade, noten, koffie - een groot aantal culinaire hoogstandjes komt in een verleidelijke bruine tint. Deze aardse natuurlijke tint heeft mensen altijd aangesproken en voedt de behoefte om de eetlust te stillen. Daarnaast is bruin een kleur vol levensgenieters: mild en kruidig, zoet en bitter, hartig en delicaat.

Geel
De kleur geel staat voor zonneschijn en vrolijkheid en wordt beschouwd als de meest smakelijke kleur na rood. Kleine hoeveelheden geel zijn voldoende om de drang naar heerlijke lekkernijen op te wekken. Geel heeft samen met groen restaurantcontext een impact heeft op de smaakpapillen.

Oranje
De fruitige kleur oranje suggereert: het leven is mooi en ongelooflijk spannend. Geen enkele andere kleur verdient zo het label "happy" als deze combinatie van rood en geel. Met vrienden genieten van alles wat het leven te bieden heeft in een ontspannen sfeer - dat is het motto van restaurants die oranje als hun favoriete interieurkleur kiezen.

Welke kleuren zijn het meest geschikt voor verlichte wanden in bars en nachtclubs?
Licht absorbeert kleur, dus behang voor bars en nachtclubs moet intense, expressieve of donkere tinten bevatten, zoals koningsblauw, paars of zwart. Glanzende zilveren accenten voegen verfijning en glamour toe.

Koningsblauw
Verfijnd en met een coole noot: koningsblauw straalt moderne elegantie uit. Deze kalmerende kleur heeft een diep ontspannend effect. Grootschalige, opvallende patronen in combinatie met goud en zilver kunnen een sculpturaal effect hebben zonder te overweldigend te zijn.

Turquoise
De kleur van de zee heeft een fris effect en verheft vermoeide geesten. Indirecte verlichting kan een betoverend en bedwelmend kleurenspel op de muren creëren, waarbij groen- en blauwnuances centraal staan. Turquoise zorgt voor harmonie en balans, een welkom effect na uitbundige actie op de dansvloer.

Paars/Violet
Dit mengsel van blauw en rood met een hoog aandeel van de laatste straalt een majestueus karakter uit. Weelderig uitgedoste, glamour clubs, bars en disco's krijgen een licht excentriek tintje door deze vorstelijke kleur. Het wordt beschouwd als de kleur van inspiratie, kunst, magie, spiritualiteit en meditatie. Even extravagant als elegant, wordt het in de psychologie vaak gebruikt als hulpmiddel om op het innerlijke zelf te focussen. In clubs en disco's bevordert het ontspanning en het openen van de zintuigen, terwijl het tegelijkertijd stijlvol is.

Zilver
Zilver is niet "het kleine zusje van goud", zoals vaak ten onrechte wordt beweerd. In feite is het zijn tegenhanger. Met zijn ingetogen glans en koele schoonheid straalt het opwinding en elegantie uit. Zilver bevordert de communicatie en gezelligheid, waardoor het gemakkelijker wordt om nieuwe mensen te ontmoeten. Bovendien is zilver de perfecte keuze voor onconventionele, moderne en originele designconcepten.

Zwart
Op verlichte muren heeft zwart diepte zonder sinister of somber te zijn. Met zijn ietwat excentrieke reputatie en zijn licht mysterieuze en feestelijke aspecten staat deze kleur voor puristische luxe. Met de juiste verlichting lijkt zwart zachter en genuanceerder.

Aan welke materiaaleisen moet behang voor de horeca voldoen?
Alleen bepaalde behangsoorten zijn geschikt voor wanddecoratie in horecazaken. Ze moeten voldoen aan strenge brandveiligheids- en hygiënevoorschriften en voldoen aan de eisen voor reinigbaarheid en robuustheid.

Brandveiligheid en bouwbesluit
Behangsoorten die in horecagelegenheden worden gebruikt, moeten voldoen aan specifieke brandveiligheidsvoorschriften. Vanwege verschillende brandveiligheidsnormen is het raadzaam contact op te nemen met de fabrikant om te informeren of het certificaat beschikbaar is voor het gekozen product.

Hygiënevoorschriften door gezondheidsautoriteiten
Afhankelijk van het type horecazaak gelden er verschillende hygiënevoorschriften. Op het gebied van behang moet worden voldaan aan de voorschriften voor acceptabel materialen voor bedrijfsruimten. Ze moeten niet-toxisch, voedselveilig en glad zijn. Wat behangoppervlakken betreft, deze moeten reinigbaar en desinfecteerbaar zijn.

Reinigingseigenschappen en robuustheid
In horecazaken is behang gevoelig voor vlekken en beschadigingen. Als gevolg hiervan moet het gekozen behang robuust zijn met een afwasbaar oppervlak. Super afwasbare of schrobbare behangsoorten voldoen aan de vereisten voor grondige reiniging zonder de visuele aantrekkingskracht van het decoratieve oppervlak van het behang aan te tasten.

Behangdecoratie waar je gasten van gaan watertanden

  • Dineren als koningen: meergangenmenu's, gebaseerd op de culinaire kunsten van Europese koningen en keizers, smaken nog voortreffelijker wanneer ze worden genuttigd in een prachtig restaurant in de weelderige barokstijl met fantastisch ornamentbehang.
  • Een Mexicaanse bodega die Frida Kahlo zelfs zou goedkeuren: houten meubels met Shabby Chic-charme, behangsoorten met kleurrijke papegaaien, tropische planten of kunst in Frida Kahlo-stijl. Het enige dat nodig is om de ervaring compleet te maken, is heerlijk Mexicaans eten dat de beroemde schilder en haar al even illustere vrienden waardig is.
  • Een bar met drie salons: De groene, de blauwe en de rode salon, elk met een ander thema en nadruk, maar allemaal gebaseerd op historie. De kleur van elke salon bepaalt de inrichting en het behang. Patronen uit verschillende stijltijdperken zijn net zo goed een optie als moderne geometrische achtergronden.
  • Kunst op behang - voor iedereen die ernaar streeft om culinaire en artistieke concepten te combineren, biedt wanddecoratie de perfecte gelegenheid. Een mooi voorbeeld: schoolbordbehang die de ruimte bieden aan het steeds wisselende "kunstwerk van de maand". Bekende artiesten uit de regio zullen blij zijn om vertegenwoordigd te zijn, misschien gecombineerd met een fantastische openingsavond die nieuwe klanten zal aantrekken.

Kijk voor prachtige motieven en uni's eens op de pagina THEMA'S

betaalopties
© 2010 - 2024 Couleur Maison | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel