BEHANG TIENERKAMER

Behang voor in de Tienerkamer behang
De slaapkamer van tieners moet helpen om de overgang van de kindertijd naar de volwassenheid zo soepel, comfortabel en gelukkig mogelijk te maken. Tijdens de puberteit brengen tieners veel meer tijd door in hun persoonlijke retraiteruimte dan in de andere kamers van het huis. Het wordt "the place to be" waar de focus ligt op jezelf en je vrienden. Tieners vinden het steeds belangrijker om afstand te nemen van ouders en broers en zussen om de fysieke en mentale veranderingen die hen overkomen te verwerken.

De kamer van de jongere wordt een spiegelbeeld van hun verlangens, rolmodellen, dromen. Net zoals jonge mensen altijd hun eigen "jeugdtaal" hebben gehad, hebben ze ook hun eigen smaak die voor volwassenen soms moeilijk te doorgronden is. Het ontwerpen van een kamer voor een tiener is een uitdaging voor zowel ouders als jongeren, vooral als het gaat om wanddecoratie.

Vanaf welke leeftijd is een tienerkamer gewenst?
Tussen 10 en 13 jaar gaan jongeren een nieuwe levensfase in en begint de puberteit. De kinderkamer past niet meer en wordt vervangen door een stoere tienerkamer.

Puberteit
De puberteit is een periode van fysieke en psychologische groei. Deze overgang van kind naar volwassene is niet alleen een uitdaging voor ouders. Voor jongens en meisjes is deze tijd zowel spannend als moeilijk. Vanaf ongeveer 10 jaar moet de kamer geleidelijk worden aangepast aan de veranderde eisen, interesses en smaken van de tiener in de dop. Tijdens de vroege fase van de puberteit geven tieners vaak de voorkeur aan een kleurrijk decoratiethema, omdat hun kinderlijke kant nog aanwezig is. Qua behang is er nog steeds veel vraag naar speelse patronen. Na verloop van tijd komen er nieuwe en mogelijk ongebruikelijke voorkeuren voor kleuren, patronen en decoratieve elementen naar voren, en deze kunnen vrij snel veranderen. De eigen mening van de jongere ontwikkelt zich en wordt krachtiger verwoord.

Bijna jongvolwassenen
Vanaf ongeveer 16 jaar wordt de identiteit vervalst - een belangrijke stap voor tieners. Ze zoeken naar rolmodellen, proberen hun idolen na te bootsen en richten zich steeds meer op de wereld van volwassenen, waarbij ze hun kindertijd achter zich laten. Ze willen in de eerste plaats serieus genomen worden. Een aspect is het ontwerp van hun slaapkamers, dat in deze periode een stilistische transformatie ondergaat. Speelse en grillige patroonmotieven die typisch zijn voor kinderen verdwijnen. Duidelijke, klassieke en puristische looks hebben de voorkeur. Tienerslaapkamers worden over het algemeen minder kleurrijk en helder. Jongvolwassenen beginnen een voorliefde te ontwikkelen voor harmonieuze combinaties en willen deze overbrengen naar hun eigen kleine koninkrijk.

Hoe groot moet een tienerkamer zijn?
Tieners hebben ruimte nodig om zich te ontwikkelen - maar dat is maar heel losjes gebonden aan vierkante meters. De kamer die ze als kind bewoonden, kan net zo geschikt zijn als een aparte flat in het ouderlijk huis. 

Opknappen van de oude slaapkamer
De voormalige kinderkamer kan worden omgetoverd tot een ruimte geschikt voor tieners - zolang het maar geen kleine kinderkamer is. Er is echter meestal genoeg ruimte, zelfs in de kleinste kamer, aangezien tieners behoorlijk creatief zijn als het gaat om het inrichten van hun ruimte. Het belangrijkste aspect om te overwegen is of de ruimte voldoende ruimte biedt voor verschillende doeleinden. Multifunctionele meubels en accessoires, kleuren die de ruimte visueel verbreden en intelligente behangpatronen kunnen zelfs in de kleinste kamer een gevoel van ruimte geven.

Een thuis in een huis
Als er voldoende ruimte is in de flat of het huis, geven jongvolwassenen bijna altijd de voorkeur aan hun eigen zelfstandige appartement. Dit stimuleert de zelfontplooiing en komt tegemoet aan hun behoefte aan zelfstandigheid. Ze zullen waarschijnlijk niet gestoord worden door de ouders, dwz ze voelen zich onopgemerkt en kunnen op hun eigen voorwaarden bezoek ontvangen. Twee kamers zijn voldoende. Het is zelfs nog beter als er meer kamers zijn, omdat dit speciale ruimtes mogelijk maakt voor een aantal specifieke toepassingen, bijvoorbeeld slapen, studeren, bezoekers ontvangen, enz. Het biedt ook de meest flexibele situatie op het gebied van wand-/behangdecoratie.

Wat is de beste manier om de muren van een tienerkamer te decoreren?
Tienerkamers zijn multifunctionele ruimtes waar verschillende ruimtes niet strikt gescheiden hoeven te zijn. In plaats daarvan kunnen ze op een harmonieuze manier samensmelten.

Ontspanning en slapen
Voor de slaap- en ontspanningsruimte met het bed of een stoere slaapbank zijn relaxte kleuren zoals indigo, paars, groen en blauw het beste. Wit en grijs zijn geweldig voor puristische stijlen. Het slaapgedeelte kan in slechts één kleur worden geverfd of worden gedecoreerd met een rustgevend, koel patroon, misschien met zacht in elkaar overlopende geometrische patronen, gestileerde bloemen of abstracte grafische elementen. Sommige jongeren kiezen voor behang met glamour of 3D-effect.

Werken, studeren en leren
De studieruimte met het bureau moet worden ontworpen met het oog op motivatie en concentratie. Het is echter belangrijk om te onthouden dat adolescenten niet worden gestimuleerd als het studiegebied te eentonig of saai is. Hersenen in ontwikkeling hebben frisse, creatieve impulsen nodig, die worden geleverd door favoriete kleuren en stimulerende patronen. Tinten oranje, geel, groen, blauw en natuurlijke tinten zijn allemaal geweldige keuzes. Patronen en motieven kunnen explosief en ongebruikelijk zijn. Een all-time klassieker die populair is bij tieners is krijtbordbehang waar je een (steeds wisselend) persoonlijk tintje aan kunt geven of waar actief aan gewerkt kan worden.

Lui loungen 
Gewoon niets doen, je vrij voelen van alle vervelende eisen die de omgeving oplegt aan tieners in de puberteit - ook dat is een belangrijk aspect van opgroeien. Het heel individuele gevoel van vrijheid kan met eenvoudige middelen worden bereikt, bijvoorbeeld door een zitzak of een kleine bank aan de kamer toe te voegen. Behangpatronen richten zich op persoonlijke voorkeuren, interesses, fantasieën, favoriete motieven, enz. Kleuren zijn warm en geruststellend, nooit te stimulerend. Onder de vele mogelijke thema's voor behangpatronen zijn vakantie/zee, ruimte/sterrenstelsel, retro of romantiek.

Een ontmoetingsplek voor vrienden
Tieners willen een plek hebben waar hun vrienden op bezoek kunnen komen. Dat betekent dat ook tienerkamers een representatief karakter moeten hebben. De mening van hun vrienden over de sfeer is belangrijk voor tieners. Een gevoel van gezonde competitie en jezelf vergelijken met andere adolescenten is immers belangrijk op deze leeftijd. Vrienden en kennissen moeten onder de indruk zijn zodra ze de kamer binnenkomen. Qua behangdesign ligt de focus op smaakvolle en/of trendy stijlen en wordt vaak de identiteit van de bewoner benadrukt (zelfpresentatie is een belangrijk onderdeel van de puberteit).

Aan welke eisen moet worden voldaan op het gebied van wanddecoratie?
We kennen allemaal het motto "ieder voor zich", en tijdens de puberteit veranderen smaken snel. De top vijf van behangvoorkeuren van tieners kan echter worden bevredigd met een overvloed aan ontwerpen voor beide geslachten.

Stijlvol
Stijlvol behangontwerp moet twee belangrijke factoren weerspiegelen: het moet verfijnd en opvallend zijn. Actuele modetrends horen daar net zo goed bij als persoonlijke voorkeuren. De denimlook, modieuze patronen zoals ruiten, strepen of stippen, sprankelende materialen, modemotieven of romantische stijlelementen passen allemaal in deze categorie.

Koel
Funky en ongebruikelijk, alles behalve saai - dit beschrijft de coole stijl die meisjes en jongens op verschillende manieren toepassen. Sport is bijvoorbeeld vaak een groot onderwerp voor jongens en hun eigen voorkeur - of het nu gaat om voetbal of surfen, golf of fietsen - wordt vaak weerspiegeld in hun behangkeuze. Felgekleurde graffiti benadrukt het rebelse karakter en de creativiteit van pubers. Oude verlaten fabrieksgebouwen hebben vaak een heel bijzondere aantrekkingskracht die samenhangt met totale vrijheid zonder ouderlijke controle. Beton- of baksteen- en metaal imitatiebehang voegen authenticiteit toe aan deze look. Abstracte grafische of florale elementen, typografische patronen en prints van imitatie van hout zijn favoriet bij meisjes.

Funky
De term funky is ontleend aan de muziekscene. Toegepast op de decoratievoorkeuren van adolescenten, beschrijft het woord relaxte, ongebruikelijke en extravagante patronen en motieven. Enkele voorbeelden zijn opvallende 3D-patronen, psychedelische motieven of coole vintage ontwerpen.

Trendy
De  tijdgeest  bepaalt wat in of uit is, daarom zijn decoratietrends voor tieners heel flexibel en variabel. Sommige trends komen en gaan heel snel, andere keren keer op keer terug. In trendy tienerkamers zijn terugkerende thema's onder andere: strips, schedels, bloemen of wilde en romantische Shabby Chic-stijlen. Vooral bij puberende meisjes is de zogenaamde Urban Jungle-stijl, die met de coole Industrial-stijl fantastisch kan worden gecombineerd, populair.

Modern
De moderne stijl kenmerkt zich door heldere, vaak contrasterende kleuren, puristische en opvallende materiaalimitaties en gereduceerde, ingetogen patronen. Steen- en houtlooks, eenvoudige geometrische patronen, kunstzinnige afbeeldingen of gestileerde bloemenelementen zijn allemaal geweldige voorbeelden voor een modern behangdecor. 

Wat zijn de beste kleuren voor tienermeisjes?
Tienermeisjes houden vaak van warme, romantische en emotionele kleuren die de kamer de perfecte mix geven van een comfortabele grot, schoonheidssalon en spa.

Delicaat roze
Wanneer onschuldig wit en ongeduldig rood worden gecombineerd om een ​​poederachtige roze tint te creëren, vormt dit de basis voor romantische dagdromen, misschien wel van de meest actuele verliefdheid. Op deze leeftijd wordt de wereld vaak gezien door een roze bril en hebben meisjes de neiging om op roze wolken te zweven. Roze werkt kalmerend, bevordert de innerlijke rust en verbetert de stemming. Daarnaast staat het voor hartelijkheid en tevredenheid. Het voldoet ook aan de stijleisen van puberende meisjes en wordt regelmatig bekroond met de titel "absolute trendkleur".

Aubergine
Donker, bijna zwartpaars - dit beschrijft heel treffend de kleur aubergine, een all-time favoriet van puberende meisjes. Het belichaamt mystiek, spiritualiteit, misschien een vleugje introversie en een klein beetje ijdelheid. Deze kleur straalt elegantie en ingetogen glamour uit. Aubergine heeft een balancerende, bijna meditatieve werking en laat alle ruimte voor de veelheid aan gedachten en ideeën waar puberende meisjes mee bezig zijn. Tegelijkertijd heeft deze tint inspirerende eigenschappen en geeft het nieuwe energie.

Oranje
Welke kleur past beter bij een jonge meisjeskamer dan de kleur van de jeugd: Oranje . Stimulerend, pittig en met een fruitige toets, geeft het een gevoel van comfort en welzijn. Sinaasappel geeft energie aan lichaam en geest en helpt de stemmingswisselingen die zo kenmerkend zijn voor de puberteit, in evenwicht te brengen en tilt de geest naar een positief niveau. Daarnaast zijn oranje tinten ook een geweldige energiebooster als het om studeren gaat.

Lichtgroen
Een lichte tint groen is een van de meest populaire keuzes voor jonge meisjeskamers. De frisse sfeer wordt overgedragen op het emotionele leven van de jongere en voegt een pittig en modern karakter toe aan de kamer. Groen staat voor groei en hoop; het is de kleur die ons herinnert aan de ongerepte natuur. Het geeft positieve impulsen en versterkt de vastberadenheid om te slagen.

Wat zijn de beste kleuren voor tienerjongens?
Modern, duurzaam en ongecompliceerd - dit zijn de belangrijkste redenen waarom puberende jongens specifieke kleuren kiezen, vaak in koelere of donkere tinten.

Grijs
Deze combinatie van zwart en wit is er in vele nuances en is neutraal, sober, technisch en pretentieloos. Het straalt elegantie en moderniteit uit en laat andere kleuren opvallen. Daarnaast staat grijs voor afstand - een emotie waar veel jongens zich tijdens de puberteit heel bewust van zijn.

Turquoise
Deze kleur, een combinatie van blauw en groen, roept herinneringen, verlangens en aspiraties op. Het kan ons meenemen naar een spannend avontuur aan zee, om maar een voorbeeld te noemen. Turquoise heeft een balancerend, kalmerend effect en is tegelijkertijd verkwikkend voor zowel lichaam als geest. Deze intense kleur bevordert onafhankelijkheid en zelfvertrouwen. Op de slaapkamermuren van adolescente jongens wordt het vaak gecombineerd met een op motieven gebaseerd patroon.

Blauw
Blauw in al zijn tinten (van ijsblauw tot staalblauw of intens donkerblauw) kan de perfecte sfeer creëren in jongenskamers. Deze koele kleur werkt kalmerend, helpt bij de concentratie en zorgt voor inspiratie. Het bevordert de ontwikkeling van persoonlijke interesses. Veel blauwtinten creëren een gevoel van ruimte in de kamer, een feit dat goed samengaat met het verlangen naar vrijheid dat zo sterk wordt gevoeld door veel puberende jongens.

Zwart
Ook al irriteert het veel ouders: zwart blijft een populaire keuze voor jongerenkamers. De kleur van de duisternis heeft een bijzondere aantrekkingskracht op puberende jongens (en ook meisjes) omdat het licht bedreigend en tegelijkertijd mysterieus en fascinerend is. Het zit vol geheimen - net als tieners. Zwart heeft vele tegenstrijdigheden en tegenstellingen, bv. dominantie en eenvoudige objectiviteit, classicisme en modernisme, uitgestrektheid en vernauwing. Dit weerspiegelt de ups en downs van de puberteit, een ontwikkelingsfase die ook onderhevig is aan grote tegenstellingen. In de slaapkamer van jonge mannen moet zwart in kleine hoeveelheden worden gebruikt, bijvoorbeeld op een opvallende muur. Het contrastrijke effect van een combinatie met witte of felle kleuren is een uitstekende basis voor een verscheidenheid aan interieurontwerpopties. 

Wat is de beste aanpak om samen met de tiener de muren te decoreren?
Als de jongere en zijn of haar ouders samenwerken om het ontwerp van de slaapkamer te plannen en te realiseren, zal het resultaat in de smaak vallen bij alle betrokken partijen.

Hoe je samen behoeften, wensen en functionele eisen kunt uitwerken
Een brainstormsessie is een geweldige manier om het proces te starten. In deze context is de functionele indeling van de ruimte het belangrijkste planningsaspect. Grootte, indeling, natuurlijk licht spelen ook allemaal een belangrijke rol. In tienerkamers is een combinatie van muren die in één kleur zijn geschilderd en een of twee kenmerkende muren meestal een goede aanpak. De kleuren en patronen waar de jongere de voorkeur aan geeft, moeten ook worden genoteerd. Ouders willen misschien hun eigen kleursuggesties introduceren, bijvoorbeeld op basis van hun psychologische effecten. Wat het behangpatroon/dessin betreft, moet de jongere zelf kunnen kiezen. Tieners hebben misschien ongebruikelijke, creatieve ideeën voor hun kamer, die ook moeten worden overwogen. Een harmonieus design is essentieel voor een gevoel van comfort en welzijn,

Voorbereiding van een eerste ontwerp uit de verzameling ideeën
De belangrijkste feiten zijn op een rij gezet; de volgende stap is een eerste opzet. Dit kan met de hand of op een tablet/computer worden gemaakt om een ​​visuele indruk te krijgen. Immers: wat in je hoofd een fantastisch idee lijkt, werkt op papier soms niet zo goed. Variatie is het kruid van het leven, daarom zou het hebben van meer dan één trek een goede aanpak kunnen zijn. Op deze manier kunnen ouders en tieners verschillende concepten blijven bespreken totdat ze het eens zijn. (Een methode die zeker ook goed zal vallen bij de jongvolwassene.) Het lijkt een beetje op het bouwen van je eerste kleine huis. Het stelt tieners voor een uitdaging en ze moeten verantwoordelijkheid nemen, en het beste is: ze zullen het graag doen, want het gaat erom dat ze een eigen ruimte hebben en inspraak kunnen hebben in het ontwerp ervan.

Ideeën voor tienerkamers met de "wauw-factor" 

  • Als het decoreren van de muren met behang "een stap te ver" lijkt, kan het toepassen van behang op kledingkasten verbluffende highlights aan de kamer toevoegen. Saaie oppervlakken kunnen worden verfraaid met brutale graffiti-ontwerpen, kleurrijke afbeeldingen of ongebruikelijke patronen. 
  • Coole stijl voor coole surfers: Houten planken met tekenen van verwering door zeelucht en golven zijn een populair behangpatroon onder surfliefhebbers. Ze zijn ook de perfecte keuze voor opvallende muren. Tip: Zaag met een decoupeerzaag een surfplankvorm uit een stuk hout, decoreer deze met graffitibehang of ontwerp je eigen surfplanklogo en leun hem tegen de muur. Een echte blikvanger!
  • Fashion Time: Mode, cosmetica, parfum, handtassen, schoenen, accessoires - al deze motieven zijn terug te vinden op verschillende designbehangpatronen die meisjeskamers omtoveren tot de ultieme modezone. Het gebruik van dit type behang op een opvallende muur creëert de perfecte sfeer voor een make-uptafel en een stijlvolle theaterspiegel met verlichting. Welk meisje droomt er nou niet van deze set-up?
  • Trek de gordijnen open voor een gepersonaliseerd ontwerpconcept met prachtige behangprints voor tienerkamers. Grappig, grillig, ongewoon, met grote en kleine patronen, historisch of modern - ons behang voor tienerkamers biedt de perfecte achtergrond voor favoriete foto's en kiekjes, posters of souvenirs.

Kijk voor leukste, stoerste en coolste motieven en uni's eens op de pagina's:
TIENERKAMER  BEHANG of BEHANG OP THEMA

betaalopties
© 2010 - 2024 Couleur Maison | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel