BEHANG SLAAPKAMER

Behang voor de slaapkamer
In slaapkamers zijn ontspanning, nieuwe krachten opdoen en dromen de belangrijkste aspecten. Aan deze eisen moet worden voldaan bij het werken aan interieurstijlen met designbehang, omdat iedereen zijn eigen persoonlijke ideeën heeft over welke patronen, ontwerpen en kleuren een kalmerend en slaapverwekkend effect hebben. De kleedkamer grenst vaak aan de slaapkamer of is erin geïntegreerd met behulp van een slimme afscheiding. Het doel is niet alleen een overzichtelijke uitstalling en overzichtelijke opslag van kleding, schoenen en accessoires: met het juiste behang wordt mode en styling nog leuker.

Hoeveel behang moet er in slaapkamers worden gebruikt?
In slaapkamers kan behang worden gebruikt voor een kenmerkende muur, twee tegenover elkaar liggende muren of zelfs alle muren. De keuze is helemaal aan jou! Welk behang geschikt is, hangt af van het type bed(den) en de beschikbare ruimte.

Tweepersoonsbed
Een tweepersoonsbed is meestal het visuele middelpunt van de kamer, vergelijkbaar met de bank in woonkamers. Hierdoor is de muur erachter vaak de beste keuze voor het aanbrengen van je favoriete patroonbehang. Dit type wand benadrukt het centrale aspect van het tweepersoonsbed, vooral als het patroon grootschalig of driedimensionaal is. De overige muren dienen behangen te worden in een neutrale kleur die past bij het andere behang.

Als de kamer relatief groot is en slechts enkele meubels bevat die op voldoende afstand van het bed staan, is behangen op alle vier de wanden ook een optie. Het patroon moet dan echter aan de kleine kant zijn om het oog niet te overweldigen. Als alternatief zijn natuurbehangprints een goede keuze, en omdat hun "patroon" gewoon het resultaat is van de materiële structuur, kunnen ze alle muren sieren zonder al te veel visuele afleiding te veroorzaken.

Eenpersoonsbed
Een kamer met een eenpersoonsbed is perfect geschikt voor een accentmuur met een prachtig designbehang. Het biedt een interessant kader voor het bed en zet het in het middelpunt van de belangstelling. Het kiezen van het juiste gebied voor de kenmerkende muur moet voornamelijk gebaseerd zijn op de positie van het bed en de indeling van de kamer. Als het bed bijvoorbeeld zijdelings tegen een muur wordt geplaatst, is deze muur geschikt om te behangen. Als het bed niet langs een muur staat, dus alleen het hoofdeinde raakt het, is deze of de tegenoverliggende muur het meest geschikt.

Slaapkamers met een eenpersoonsbed worden vaak gebruikt als multifunctionele ruimtes, waar door ruimtegebrek verschillende woonruimtes worden gecombineerd. Patroonbehang kan dienen als visuele afscheiding tussen de verschillende ruimtes (veel meer dan alleen geverfde muren). Het is echter heel goed mogelijk om alle vier de muren van een slaapkamer met een eenpersoonsbed te decoreren met je favoriete behang, zolang het patroon maar niet te grootschalig of overweldigend is. En net als in tweepersoonskamers kan natuur- of textielbehang een sfeer van comfort en gezelligheid creëren.

Waar moet behang in slaapkamers worden gebruikt?
Dit is vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur. Een van de factoren waarmee rekening moet worden gehouden, is perspectief (bijvoorbeeld vanuit bed). Als er grote kledingkasten in de kamer staan, zijn deze muren al uit beeld.

Volwassen/hoofdslaapkamer
In de ouderslaapkamers is het vooral de muur waar het bed tegenaan staat prachtig met designbehang. Ook de wand tegenover het bed kan in het designbehang worden geïntegreerd. Houten of kunststof hoofdeinden bekleden met een prachtig designbehang is de laatste jaren steeds populairder geworden. Ook wanduitsteeksels of scheidingswanden in volwassen slaapkamers zijn perfecte plekken om met behang te decoreren. Wie een voorliefde heeft voor extravagantie en ongewone ontwerpmogelijkheden, kan ervoor kiezen om het plafond te decoreren met een prachtig designbehang waarmee ze in hun eigen persoonlijke droomwerelden zullen zweven.

Welke kleuren zijn het beste voor slaapkamers?
In slaapkamers moeten behangkleuren een warm, rustgevend effect hebben. De kleurkeuze wordt echter altijd beïnvloed door persoonlijke ideeën. Er kunnen bijvoorbeeld verschillende voorkeuren zijn voor mannen en vrouwen.

Vrouwelijk
Roze, beige en groen behoren tot de slaapkamerbehangkleuren die als bijzonder vrouwelijk worden beschouwd; een romig wit behang is ook een zeer populaire keuze. 

Roze is nog steeds DE "meisjesachtige kleur", en zelfs sommige volwassen vrouwen kunnen er niet omheen dat ze er enthousiast over zijn. Door zijn rustgevende kwaliteit is deze combinatie van rood en wit perfect voor de vrouwelijke slaapkamer. Volgens studies verlaagt de kleur roze de bloeddruk en ontspant het de spieren.

Beige is een warme, neutrale kleur met kalmerende en aardende eigenschappen. Het zorgt voor harmonie en balans en is een goede combinatie voor meer dominante of felle kleuren. 

Groen straalt frisse energie uit - precies waar we naar streven na een goede nachtrust. Het is ook de kleur van de natuur in al zijn mooie facetten, waar de geest even de tijd voor kan nemen en tot rust kan komen. Subtiele of gemengde tinten zijn beter geschikt voor slaapkamers dan intense, heldere tinten groen.

Mannelijk
Mannen houden over het algemeen van aardse en verkoelende kleuren zoals blauw, bruin, grijs, maar ook zwart en heel zuiver wit zijn populaire keuzes voor herenkamers. Een mix van contrasterende warme of koele en neutrale kleuren levert vaak het beste resultaat op.

Voorbij de blauwe horizon... In herenslaapkamers  zijn koninklijk of maritiem vaak de blauwtinten die de voorkeur hebben. De koele schoonheid van deze kleuren heeft een kalmerend effect op lichaam en geest, brengt emotioneel evenwicht en kalmeert de dagelijkse beslommeringen. De oneindigheid geassocieerd met blauwe luchten beïnvloedt de stemming op een positieve manier, creëert een gevoel van tevredenheid en prikkelt de verbeelding.

Sterk, mannelijk, geworteld in de natuur - er is nauwelijks een andere kleur die mannelijke kenmerken zo goed weerspiegelt als bruin. In de psychologie van kleuren staat bruin voor sensueel genot en de contemplatie van in het moment zijn, in het hier en nu. Bovendien is de kleur bruin een ideale combinatie voor rood- en oranjetinten, die als patroonkleuren brio en passie kunnen overbrengen. 

Grijs is de perfecte tegenhanger van primaire kleuren, maar doet het ook prima met zwart en wit. Alle grijstinten stralen elegantie uit en kunnen een puristisch en industrieel effect hebben.

Wat is de beste methode om slaapkamerbehang te selecteren?
Het patroon van slaapkamerbehang moet ontspannend, stimulerend en sensueel zijn. Unieke materialen zoals gevonden in de natuur, behang van textiel, leer of glasparels benadrukken het gevoel van welzijn dat we zoeken in onze slaapkamers.

Landhuisstijl
Slaapkamers in landhuisstijl zijn gebaat bij behangpaptronen die oude/antieke of natuurlijke materialen nabootsen, bijv. bakstenen, tegels of houten planken. Landhuisstijlen zijn net zo variabel als de regio's waar ze vandaan komen. Voorbeelden van deze populaire interieurstijl zijn ruiten, strepen, stippen, bloemen en romantische motieven uit de natuur.

Romantisch/klassiek
Barok, art nouveau, art deco, oosterse versieringen - klassieke behangpatronen voegen een gevoel van verfijnde exclusiviteit toe aan de slaapkamer. Ze kunnen glamoureus, zachtaardig of verleidelijk zijn. Fantasierijke bloemornamentpatronen voegen een romantisch tintje toe.

Bloemen
Prachtige bloesems zijn geschikt voor een grote verscheidenheid aan betoverende slaapkamerstijlen. Weelderige boeketten voegen sensualiteit toe, terwijl de grijze ochtenden net dat beetje helderder maken. Wilde weidebloesems en magische bloemen laten onze gedachten afdwalen naar idyllische droomwerelden.

Moderne stijlen
Abstracte kunst, geometrische patronen die doen denken aan de Bauhaus-stijlen, nieuwe interpretaties van Art Deco, spirituele fantasiestijlen en weelderige landschappen zijn allemaal voorbeelden van designbehang dat past bij een grote verscheidenheid aan moderne slaapkamerstijlen. De doorslaggevende factor hierbij is intuïtie, want iedereen heeft zijn persoonlijke voorkeuren als het gaat om ontspannen en dromen.

Shabby chic
De charme van de tekenen van de tijd, de schoonheid van patina en de finesse van het imperfecte maken Shabby Chic tot wat het is. In slaapkamers creëert het een licht mysterieuze sfeer met een knus karakter. Verweerde houten planken, oud metselwerk, romantische bloemmotieven, plantenranken en vogels, maar ook flockbehang met een antieke look zijn allemaal elementen die deze look zijn authenticiteit geven. Qua kleuren is Shabby Chic altijd licht en vriendelijk.

Hout imitatie behang
Hout staat synoniem voor comfort en authenticiteit. Op het gebied van behangdesigns komt dit natuurlijke materiaal in een overvloed aan variëteiten voor. Veel natuurlijke interieurlooks profiteren van houtimitatiebehang , bijvoorbeeld: modern-verfijnd met een donker "massief hout"-patroon, stijlvol-kunstzinnig met kleurrijke houtmozaïeken of alpine-authentiek met een blokhutmotief.

Welke behangsoorten zijn het beste voor kleine slaapkamers?
Om ervoor te zorgen dat de slaapkamer er niet te overweldigend uitziet, moet het gekozen behang deze er groter, fris en uitnodigend uit laten zien. Hier is de oplossing: streepbehang. Een optische illusie met een enorme impact.

Strepen
Smalle verticale strepen laten een kleine slaapkamer ruimer lijken. Bij het kiezen van gestreept behang voor kleine slaapkamers is het belangrijk om te overwegen of het kleurenschema niet suggereert dat sommige strepen breder zijn dan andere. De strepen hoeven echter niet helemaal recht en lineair te zijn. Designs van hoogwaardig textielbehang zijn een geweldige optie voor degenen die liever hebben dat hun gestreepte behang slechts één kleur heeft, omdat het materiaal zelf het streepelement vormt. Subtiele licht-donkereffecten in het streepdessin zorgen voor een gevoel van diepte.

Welke behangsoorten zijn het beste voor witte slaapkamers?
Witte meubels en accessoires, waarvan sommige muren eenvoudig wit geverfd zijn, blijven erg  populair  in slaapkamers. Goedgekozen designerbehangpatronen zijn een fantastische manier om droomoases te creëren voor het interieur.

Noords 
Wij houden van de Scandinavische stijl. Het voelt schoon en netjes aan, nooit te overbelast, en toch heeft het een element van eigenzinnigheid. Een goed voorbeeld zijn behang met geometrische 3D-patronen, bijvoorbeeld zigzag, ruitvormen, ruiten en halve cirkels in grijs, duifblauw, rosé, mauve of pistache. Zwart-wit, scenisch-abstracte boommotieven, of een winterlandschap met een majestueus hert, zijn meer opties voor de Noorse Look.

Hoe kun je een slaapkamer het beste inrichten?
Met een paar slimme trucs en tips kan de slaapkamer opnieuw worden ontworpen zonder dat het tijd en moeite kost om het te strippen en helemaal opnieuw te beginnen. De juiste tactiek voor afzonderlijke muren of de hele kamer hangt af van de omvang van het geplande behangproject.

Een opvallende muur behangen
Verwijder meubels van de betreffende muur door elk item eenvoudig naar een andere muur of een vrije hoek te verplaatsen. Om het beste resultaat te bereiken, moet de muur meestal worden voorbereid, wat vaak leidt tot vuil en stof in de kamer. Het is daarom aan te raden om zowel meubels en accessoires als de vloer af te dekken met speciale beschermfolie. Als de voorbereidingen zijn afgerond, wordt het behang aangebracht volgens het specifieke type (vlies, op papier).

Alle wanden behangen
De belangrijkste overweging is om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken binnen beperkte ruimtes. Haal alles van de muren en berg het op in dozen, label ze en vermeld de inhoud. Het verwijderen en opnieuw installeren van lampen/lampen moet aan de experts worden overgelaten. Verplaats grote of omvangrijke meubels naar het midden van de kamer om toegang te krijgen tot alle muren. Als er niet genoeg ruimte in de kamer is, moet u misschien de gang of een andere kamer gebruiken. Bedek de overige meubels en de vloer met beschermplaten. Bereid nu elke muur voor en hang vervolgens het behang op. Werk altijd weg van de ramen en let op het daglicht en het samenspel met het patroon.

Stapsgewijze instructies voor perfecte resultaten
Om ervoor te zorgen dat het behang zijn volle schoonheid ontvouwt op muren en plafonds, moet je het project op de juiste manier benaderen. Van het verwijderen van oud behang tot het voorbereiden van de ondergrond, van het behang snijden en correct ophangen tot speciale tips en trucs - u vindt gedetailleerde stapsgewijze instructies op de pagina BEHANG TIPS.

Wat is de beste methode om behang op te hangen in slaapkamers op zolder? 
Het ophangen van behang in slaapkamers met schuine plafonds is geen rocket science; je hoeft geen professional te zijn, je hebt alleen een beetje geduld en voldoende tijd nodig. Een handige truc is om de lengte van het behang in twee stukken te knippen.

Voorbereiding van de muren
Het voorbereiden van het behangoppervlak is de belangrijkste basis voor een harmonieus resultaat. De muur moet schoon, niet absorberend, stabiel, glad en vrij van duidelijke verkleuringen/kleurverschillen, schimmels of vlekken zijn.

Aanbrengen van banen behang op een schuin plafond  in één stuk
Het grote voordeel van deze methode is dat er geen naden zichtbaar zijn. Omdat de lengtes (of stroken) behang voor schuine plafonds langer zijn dan die voor rechte wanden, is het handig om op een helpende hand te kunnen rekenen. De wiskundige basis voor het snijden van het behang is de totale maat, dwz van de plafondrand tot de vloerrand van de knieschot.

Vliesbehang: Breng behanglijm rechtstreeks op de muur aan. Stel nu de lengte van het behang in langs de loodlijn aan de bovenkant van de muur en duw het een paar centimeter boven het plafond / de gevel. Let op: Het behang moet geleidelijk van boven naar beneden worden aangedrukt. Zorg ervoor dat eventuele lucht die onder het behang zit, voorzichtig naar de zijkanten wordt geduwd. Als er luchtbellen of vouwen achterblijven, moet de lengte voorzichtig tot aan het aangetaste gebied worden verwijderd en vervolgens worden aangedrukt en weer worden gladgestreken. Het onderste deel moet door de helpende persoon van de muur worden gehouden.

Behang op papierbasis: Het bovenste 1/3 en het onderste 2/3 van de voorgeplakte behangbaan wordt naar binnen gevouwen. De exacte inweektijd moet per lengte worden aangehouden. Het bovenste (kortere) uiteinde wordt dan uitgetrokken, terwijl het langere deel opgevouwen blijft (vastgehouden door de tweede persoon). Nu kan het eerste deel voorzichtig worden neergezet, gevolgd door het tweede (langere) deel. Door met een borstel op het bovenste gedeelte te drukken, kan dit proces worden gestabiliseerd.

Alternatieve aanpak: In twee delen banen behang op een schuin plafond aanbrengen 
Het behang in twee stukken ophangen is geschikt voor zwaar behang of behang met speciale oppervlaktematerialen. Het eerste deel moet de lengte zijn van de plafondrand tot de knieschot, het tweede is de lengte van de knieschot tot de vloer (plus enkele centimeters aan elk uiteinde). Om ervoor te zorgen dat het patroon goed uitlijnt, moet de exacte lengte van de tweede strook behang worden bepaald door de behangrol tegen de eerste strook te houden. Na het doorknippen van de tweede strook kan deze worden uitgelijnd zodat het patroon zonder visuele irritatie doorloopt. De op deze manier ontstane overlap wordt vervolgens verwijderd met een dubbele naadsnede.

Wat zijn de beste kleuren en behangpatronen voor kleedkamers of inloopkasten?
Er zijn geen specifieke richtlijnen met betrekking tot geschikte kleuren voor kleedkamers/inloopkasten. Het enige voordeel is dat ze in lijn moeten zijn met het thema stijl en mode en moeten aansluiten bij persoonlijke voorkeuren. Hetzelfde geldt natuurlijk voor behangpatronen en ontwerpen.

Kleurkeuzes voor kleedkamers/inloopkasten
Zwart-wit, grijs-zwart, roze, rosé, violet, hout- of steenimitatietinten, zachte cappuccino- of crèmenuances of vrolijke felle kleuren als oranje, rood en geel inspireren de passie voor mode in kleedkamers of inloopkasten. Een andere mogelijkheid is om een ​​kleurverbinding met de slaapkamer te creëren.

Patroonontwerp voor kleedkamers/inloopkasten
Als het om expressieve behangdesigns in kleedkamers of inloopkasten gaat, kunnen modeliefhebbers hun hart ophalen. Dit kunnen motieven zijn zoals accessoires, schoenen, jaren 50-stijl, sexy pin-ups, hippie/boho en tie-dye, om er maar een paar te noemen. Flockbehang, marmerimitatie of glasparelpatronen in luxueuze kleurnuances met glittereffecten zorgen allemaal voor glamoureuze elegantie. Geometrische diamantvormen en strepen in verbluffende kleur- en effectcombinaties zorgen voor een geraffineerde en ultramoderne touch.

Actuele trends en ideeën voor behangdecoratie

  • Arabische nachten - Oosterse glamour in warme kruidentinten of subtiel goud en met typische ornamentpatronen zijn een populaire trend voor slaapkamers. Voeg gewoon traditionele lampen uit Marokko en fluweelzachte kussens en spreien toe om die gewilde romantische sfeer te creëren.
  • Alsof je in een sprookjeskasteel slaapt... Kies voor modellen in flockbehang in vorstelijke kleuren (bijvoorbeeld van Versace), een hemelbed, luxe beddengoed en kristallen kroonluchters om deze elegante sprookjesachtige sfeer in je huis te creëren.
  • 3D- en hologrambehangsoorten brengen een moderne ontspanningssfeer in slaapkamers. Ogen en gedachten verliezen zich in de iriserende effecten en bezwijken voor optische illusies en subtiele lichtreflecties.
  • Multifunctionele slaapkamers: om een ​​aparte kleedruimte in een slaapkamer te integreren, is een scheidingswand versierd met mooi behang een geweldige oplossing. De achterkant van een kast of kledingkast, of een kamerscherm zijn allemaal geschikt voor dit soort projecten. Getalenteerde doe-het-zelvers kunnen een scheidingswand bouwen met gipsplaat en deze verfraaien met het gekozen designbehang.

    Kijk voor prachtige motieven en uni's eens op de pagina THEMA'S

 

betaalopties
© 2010 - 2024 Couleur Maison | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel